2016: OPEN IMKERIJDAGEN OP 9 EN 10 JULI

 Nooit meer bang voor bijen? Een bijenkoningin spotten?
Zien hoe bijen een kast of korf bevolken? Leren welke bloemen
in je tuin voor meer gezonde bijen zorgen? Honingslingeren?

Op drie adressen in Maartensdijk en Groenekan kan iedereen, jong en oud, een paar interessante uren beleven bij lokale imkers. Dat de bijen het moeilijk hebben is genoeg bekend, maar dat er veel jonge imkers bijkomen en dat er veel aandacht is voor meer bijenbloemen in tuin en berm is een positief geluid!

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten je, als je wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk.  


Durf je dat niet aan? Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is.

Misschien ontdek je de koningin en zie je het verschil tussen darren (de mannetjes) en de werksters (de vrouwelijke bijen).

Of mag je zelf honing slingeren of een kaarsje maken. Zelfs het bijenmuseum bezoeken is een optie of van een theaterverhaal genieten.

De entree is gratis en koffie/thee en honingkoek ook. Je kunt ook de honing kopen. Voor precieze informatie per imker zie de websites hieronder. 

  Zaterdag 9 juli van 10:00 – 16:00 uur:

·  Imkerij Mellinde
Koningin Julianalaan 63
in Maartensdijk,
www.mellinde.nl

·  Bijen & Bedrijf
Sonne Copijn in Groenekan,
aanmelden en programma
  www.bijen-en-bedrijf.nl

    Zondag 10 juli van 11:00 – 16:00 uur:

.   Imkerij ’t Eiland,
Eugène en Christien Broecheler, Kastanjelaan 1, Groenekan,
www.debijenwij.nl

Op de website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging vindt u wel 300 “open imkerijen” met hun informatie: www.nbv.nl